piątek, 3 stycznia 2014

Babka z kawałkami czekolady



Smaczna babka z kawałki czekolady. Babkę można równie dobrze polać polewą czekoladową, jak i posypać cukrem pudrem. Ciasto jest delikatne i puszyste. Składa się tylko z 6 tanich produktów.
Szybkie i idealne na deser.

Babka z kawałkami czekolady







  • 250 g margaryny
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru pudru + do posypania
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 czekolada gorzka



Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, pod koniec dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Czekoladę drobno posiekać i dodać do ciasta, wymieszać. Gotowe ciasto wylać do formy keksowej i piec ok 25 min. w temp. 180'C. Po tym czasie babkę naciąć nożem ok 1 cm. na środku. i ponownie podpiec ok 30 min. w temp. 180'C. Gotową ostudzoną babkę posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!


5 komentarzy:

  1. takie przepisy lubię. szybkie, smaczne i tanie :) ja osobiście na pewno polałabym jeszcze czekoladą (;

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe do popołudniowej herbatki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wczoraj robiłam jest przepysznaaa

    OdpowiedzUsuń