czwartek, 9 stycznia 2014

Karkówka nadziewana

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne mięsko.
Idealne do ziemniaków lub ryżu.
Miękkie, soczyste wręcz rozpływające się w ustach.



Karkówka nadziewana





 4 kawałki karkówki
pieprz kolorowy do smaku
sól do smaku
czosnek do smaku
papryka czerwona słodka do smaku
4 łyżki musztardy
1 papryka czerwona
1 marchewka
4 plasterki szynki
tłuszcz do smażenia
Panierka:
mąka + jajko + bułka tarta



Mięsko rozbijamy, a następnie przyprawiamy, wcierając pieprz, sól oraz czosnek i paprykę. Odstawiamy na ok 30 min. Po tym czasie mięsko smarujemy 1 łyżką musztardy, a następnie układamy plasterek szynki. Marchewkę kroimy na ćwiartki, z papryki wycinamy kawałki i umieszczamy na szynce, tak mniej więcej pośrodku. Mięso składamy na pół, spinamy wykałaczkami i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron. Smacznego !!









Krok po kroku :





2 komentarze:

  1. mmmmmmmmm, pycha :D
    jakbym u ciebie mieszkała to w futryny bym się nie mieściła :P

    OdpowiedzUsuń