Łatwy, szybki i
smaczny baranek Wielkanocny. Przy ozdabianiu, mogą pomagać dzieci dzięki
czemu, baranki będą piękne, kolorowe i rodzinne.
Baranek Wielkanocny z baziami
- 55g margaryny
- 3/4 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 opakowanie olejku rumowego
- pisaki spożywcze
Margarynę
utrzeć z cukrem na puch. Dodać szczyptę soli, jajko oraz cukier
waniliowy i olejek, mieszać, aż składniki się połączą a następnie dodać
przesiane mąki oraz proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć składniki.
Ciasto przełożyć do foremki na baranka, a następnie piec ok 30 min w
temp. 180'C. Ostudzonego baranka dekorujemy pisakami spożywczymi.
Smacznego !!
Jaki śliczny baranek :) !!
OdpowiedzUsuń