Paszteciki francuskie z jajkiem i mięsem mielonym.
Smaczne danie na ciepło. Idealne na obiad jak i na kolację. Paszteciki francuskie z jajkiem
- 2 kawałki ciasta francuskiego
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- papryka słodka mielona do smaku
- czosnek do smaku
- 2 pomidory
- 2 parówki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 150 g sera żółtego
- tłuszcz do smażenia
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka oraz mięso mielone. Przyprawiamy do smaki i mieszamy, by się ładnie zarumieniło. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy. Chwilkę jeszcze podsmażamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pół. Na każdej połówce ciasta, układamy połowę parówki, jajko oraz przygotowany nasz farsz. Następnie ser żółty kroimy w kostkę i posypujemy. Całość składamy i dokładnie zlepiamy boczki. Pieczemy ok 30 min w temp. 180'C. Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz