wtorek, 2 lipca 2013

Ziemniaczane różyczki

Ziemniaczane różyczki, czyli pomysł jak urozmaicić frytki.


Ziemniaczane różyczki

  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1,5-2 litrów oleju rzepakowego
  • sól do smaku
    Ziemniaki obieramy a następnie kroimy w cieniutkie plasterki. Każdy plasterek ziemniaka składamy tworząc płatki różyczek i spinamy za pomocą wykałaczki tak by nam się różyczki nie rozpadły. W garnku rozgrzewamy olej, a następnie wkładamy nasze różyczki. Smażymy, aż się ładnie zarumienią. Podajemy na ciepło z solą. Smacznego !!

5 komentarzy:

  1. tutaj oszukałaś bo do tego służy specjalny przyrząd, wkładasz go np: do ziemniaka kręcisz i same wychodzą takie różyczki

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne te różyczki, masz talent :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny pomysł takich jeszcze nie widziałam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy - jak widać na zdjęciu, nie potrzeba żadnego przyrządu, wystarczy nóż i wykałaczki ;)

    OdpowiedzUsuń