Babeczki kruche można sobie przygotować na zapas i schować.
Wtedy mamy możliwość zrobienia szybko kremu oraz dodanie świeżych, ulubionych owoców.
Kruche babeczki z witaminami :)
Z przepisu wychodzi ok 35 sztuk.
2 szklanki mąki 220 g margaryny
1/3 szklanki cukru
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
1/3 szklanki cukru
2 opakowania śmietan fix
2 łyżki amaretto
do smaku owoce
Mąkę, cukier oraz margarynę i żółtka zagnieść ze sobą szybko, a następnie schłodzić ok 30 min. Po tym czasie foremki wysmarować margaryną i wylepić ciastem. Piec ok 15 min. w temp. 200'C
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier oraz śmietan fix'y. Jeszcze chwilkę miksując dodać likier amaretto. Gotowe przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Owoce umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, dekorując babeczki. Na koniec posypać perełkami. Gotowe podawać. Smacznego !!
Z przepisu wychodzi ok 35 sztuk. |
2 szklanki mąki 220 g margaryny
1/3 szklanki cukru
2 żółtka
400 ml śmietany kremówki
1/3 szklanki cukru
2 opakowania śmietan fix
2 łyżki amaretto
do smaku owoce
Mąkę, cukier oraz margarynę i żółtka zagnieść ze sobą szybko, a następnie schłodzić ok 30 min. Po tym czasie foremki wysmarować margaryną i wylepić ciastem. Piec ok 15 min. w temp. 200'C
Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier oraz śmietan fix'y. Jeszcze chwilkę miksując dodać likier amaretto. Gotowe przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Owoce umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, dekorując babeczki. Na koniec posypać perełkami. Gotowe podawać. Smacznego !!
Pięknie wyglądają;)
OdpowiedzUsuń