Na ten dzień świetne są bezowe duszki, łatwe w przygotowaniu i ciągnące w środku.
To przedsmak tego co szykuję na ten można by powiedzieć komercyjny dzień,
który przywitamy ostatniego października.
Bezowe duszki
- 5 białek
- 1/3 szklanki cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- pisaki jadalne do dekoracji
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wyciskać
duszki. Piec/suszyć ok 60 min w temp. 120'C. Gotowe przestudzić i udekorować minki
jadalnym pisakiem lub polewą czekoladową. Smacznego !!
super Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńale świetne :)
OdpowiedzUsuń