Moją ulubioną przekąską grillowaną jest Włoska bruschetta, czyli chrupkie pieczywo z pomidorkami, serem i zieleninką. Moi znajomi i rodzinna nie wyobrażają sobie grilla u mnie, bez bruschetty :))
Grilluję bezpośrednio na ruszcie, nad żarem. |
Do przygotowania jej potrzebujemy :
chleb lub bagietka
pomidorki
ser mozzarella
oliwa z oliwek
czosnek
natka pietruszki
koperek
Chleb / bagietkę kroimy na kromki. Każdą kromkę grillujemy, aż się
ładnie zarumieni. Gorące pieczywo skrapiamy oliwą z oliwek oraz
wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Pomidora dokładnie myjemy, sparzamy ,
obieramy ze skórki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Układamy na chlebie
oraz posypujemy pokrojonym w drobną kostkę serem. Dekorujemy zieleninką.
Podawać na ciepło. Smacznego !!
pyszne musi być:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Idealna do śniadania :>
OdpowiedzUsuń