poniedziałek, 17 czerwca 2013

Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną

Pogoda dopisuje, więc czas zaprosić Was na obiad z grilla.
Tani i bardzo smaczny. W miarę szybki ...
Danie to można przygotować również na grillu elektrycznym, w domowym zaciszu.

Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną



  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • przyprawa do grilla
  • 2 plasterki ananasa w puszce
  • 6 sztuk żurawiny ( można zastąpić konfiturą żurawinową )
  • 2 sztuki młode ziemniaczki
  • koperek do smaku
  • sól do smaku

    Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso lekko rozbijamy a następnie przyprawiamy przyprawą do grilla i odkładamy na ok godzinę do lodówki by się przegryzło. Po tym czasie grillujemy na złoty kolorek. Plasterki ananasa grillujemy a następnie nakładamy na mięsko i dodajemy żurawinę. Chwilkę jeszcze pozostawiamy na grillu. Gotowe mięsko podajemy z pokrojonymi ziemniaczkami i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

2 komentarze: