Tani i bardzo smaczny. W miarę szybki ...
Danie to można przygotować również na grillu elektrycznym, w domowym zaciszu.
Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną
- 2 sztuki piersi z kurczaka
- przyprawa do grilla
- 2 plasterki ananasa w puszce
- 6 sztuk żurawiny ( można zastąpić konfiturą żurawinową )
- 2 sztuki młode ziemniaczki
- koperek do smaku
- sól do smaku
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso lekko rozbijamy a następnie przyprawiamy przyprawą do grilla i odkładamy na ok godzinę do lodówki by się przegryzło. Po tym czasie grillujemy na złoty kolorek. Plasterki ananasa grillujemy a następnie nakładamy na mięsko i dodajemy żurawinę. Chwilkę jeszcze pozostawiamy na grillu. Gotowe mięsko podajemy z pokrojonymi ziemniaczkami i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!
pyszny obiadek!
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam połączenia ananasa i żurawiny:)
OdpowiedzUsuń