niedziela, 29 grudnia 2013

Sałatka z indykiem i brzoskwiniami


Wyjątkowa sałatka z delikatnym mięskiem z indyka, które idealnie komponuje się
na słodko czyli z brzoskwiniami. Mięsko z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych.
Często jest wykorzystywane przy dietach. Sałatka jest lekkostrawna, smaczna sama jak i jako dodatek do szyneczki czy pieczeni.


Sałatka z indykiem i brzoskwiniami





1 pierś z indyka ugotowana ( można użyć mięska z uda lub skrzydła )
2 papryki czerwone
1 puszka kukurydzy
1 puszka brzoskwiń
6 jajek ugotowanych na twardo
pieprz kolorowy mielony do smaku
papryka słodka mielona do smaku
sól do smaku
3 łyżki majonezu


Pierś z indyka gotujemy i pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie obieramy mięsko na mniejsze kawałki. Paprykę, brzoskwinie oraz jajka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i przyprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy ze sobą. Gotową sałatkę pozostawiamy na ok 30 min. tak by się "przegryzła". Smacznego !!



2 komentarze:

  1. Mniam ... wygląda smakowicie, zjadłabym taką sałatkę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie sałatki! Zwłaszcza z dodatkiem brzoskwiń, bo nadają ciekawy smak :)

    OdpowiedzUsuń