Roladki zawijane w boczek wędzony. To kolejna propozycja na smaczny obiad.
Łatwe w przygotowaniu oraz szybkie. Roladki są miękkie i soczyste.
Składniki farszu można zmieniać od upodobań.
Rolady w boczku
- 4 plasterki schabu
- pieprz czarny mielony do smaku
- sól do smaku
- czosnek do smaku
- papryka słodka mielona do smaku
- tymianek do smaku
- pietruszka do smaku
- ketchup ok 8 łyżek
- marchewka
- ogórek kiszony
- kiełbasa
- kawałek sera żółtego
- 8 plasterków boczku wędzonego
- tłuszcz do smaku
- 1,5 szklanki bulionu
Mięsko rozbijamy a następnie smarujemy 2 łyżkami ketchupu i przyprawiamy do smaku. Marchewkę, kiełbasę oraz ogórka kroimy na 4 kawałki, tak samo ser. Po jednym kawałku układamy na roladce i zwijamy. Roladkę dodatkowo zawijamy plasterkami boczku. Całość spinamy za pomocą wykałaczki bądź też klamerek. Mięsko podpiekamy z każdej strony na tłuszczu, a następnie dolewamy bulion i dusimy, aż mięsko będzie miękkie. Smacznego !!
mój K. byłby zachwycony!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, jadłam coś takiego i bardzo mi smakowało:)
OdpowiedzUsuńslicznie wygladaja!
OdpowiedzUsuń