Delikatne roladki z farszem warzywnym, sosem oraz ziemniaczki,
to typowa propozycja na niedzielny obiad.
Soczyste i kruche mięsko.
to typowa propozycja na niedzielny obiad.
Soczyste i kruche mięsko.
Roladki obiadowe
- 4 plasterki mięsa wołowego
- 1 ogórek kiszony
- 1 marchewka
- 1 mała cebula
- 1 kiełbaska / parówka
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- 1 liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- pieprz do smaku
- sól do smaku
- czosnek do smaku
- papryka słodka mielona do smaku
- 1 szklanka bulionu
- olej
- mąkaMięso rozbić tłuczkiem, a następnie posmarować musztardą. Ogórka, marchewkę, cebulę oraz kiełbaskę kroimy w ćwiartki. Po jednym kawałku układamy na roladce i zwijamy. By mięsko się nie rozwinęło, spinamy wykałaczką lub klipsami do mięsa. Mięsko obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni, z każdej strony, a następnie dolewamy bulion, liść laurowy, ziele angielskie oraz przyprawiamy do smaku. Całość przykryć i dusić ok godziny. Smacznego !!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz