niedziela, 18 sierpnia 2013

Roladki obiadowe

Delikatne roladki z farszem warzywnym, sosem oraz ziemniaczki,
to typowa propozycja na niedzielny obiad.
Soczyste i kruche mięsko.

Roladki obiadowe


  • 4 plasterki mięsa wołowego
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 kiełbaska / parówka
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • czosnek do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • 1 szklanka bulionu
  • olej
  • mąka

    Mięso rozbić tłuczkiem, a następnie posmarować musztardą. Ogórka, marchewkę, cebulę oraz kiełbaskę kroimy w ćwiartki. Po jednym kawałku układamy na roladce i zwijamy. By mięsko się nie rozwinęło, spinamy wykałaczką lub klipsami do mięsa. Mięsko obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni, z każdej strony, a następnie dolewamy bulion, liść laurowy, ziele angielskie oraz przyprawiamy do smaku. Całość przykryć i dusić ok godziny. Smacznego !!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz