poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Grillowana bagietka z piersią z kurczaka i pasztetem Wielkopolskim Profi

Bagietkę możemy przygotować w każdych warunkach. Na łonie natury na grillu, w domu na elektrycznym, albo w zaciszu domowej kuchni - piekarniku. Smaczna, rozpływająca się w ustach z soczystym mięskiem, ciągnącym serem, oraz Pasztetem Wielkopolskim Profi, który idealnie podkreśla smak bułeczki.
Zapach grillowanej bagietki z tymiankiem dodatkowo kusi i pobudza nasze kubki smakowe.
Łatwa, oraz pożywna przekąska, która każdemu przypadnie do gustu.

Grillowana bagietka z piersią z kurczaka i pasztetem Wielkopolskim Profi





  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 8 plasterków sera żółtego
  • 2 bagietki małe
  • 1 Pasztet Wielkopolski Profi  firmowy, lub z pomidorami 
  • tymianek suszony do smaku

Pierś z kurczaka kroimy na dwie części i grillujemy. Bagietkę kroimy na pół. W każdej połowie wydrążamy środek. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i owijamy serem żółtym posmarowanym Pasztetem Wielkopolskim Profi. Tak przygotowaną bułeczkę polewamy delikatnie oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Bagietkę zwijamy w folię spożywczą i grillujemy ok 15 -20 min., lub zapiekamy w piekarniku ok 10-15 min.  w temp. 180'C. Gotową grillowaną bagietkę kroimy na "kromeczki". Podawać można z sosami lub z ketchupem. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego !!






Wakacje z Profi

 www.profi.com.pl.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz