poniedziałek, 15 sierpnia 2016

Grillowane, faszerowane pomidorki


Kiedy wybieramy się na urlop i chcemy przygotować łatwą i szybką przekąskę możemy zrobić faszerowane pomidorki. Są bardzo smaczne, a do tego niewiele potrzeba aby je przygotować. Wystarczy grill, może być nawet mały jednorazowy, który zajmuje mało miejsca i jest lekki - możemy go więc zabrać ze sobą na spacer, czy wyjazd.  Pomidorki, można również przygotować w piekarniku, lub na patelni. Warzywa są ogólnodostępne, więc zakupimy w każdym sklepie po drodze, a w plecaku wystarczy mieć tylko Pasztet Wielkopolski Profi,  który zajmuje niewiele miejsca  - na wypadek, gdyby wykupili go w sklepie w którym będziemy robić pozostałe zakupy ;) 
Pasztet Wielkopolski Profi podkreśla smak pomidorków, stają się one obłędne.


Grillowane, faszerowane pomidorki





  • 4 pomidory
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 parówka
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki żółtej 
  • 1 opakowanie Wielkopolskiego pasztetu Profi
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Cebulę, papryki oraz parówkę kroimy w drobną kostkę. Z pomidorów odcinamy górę, którą odkładamy na bok, a następnie wydrążamy środek, który kroimy w kostkę. Do wydrążonego środka wkładamy plasterek sera żółtego. Pozostałe składniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku i dodajemy pasztet Wielkopolski Profi. Całość jeszcze raz mieszamy. Tak przygotowanym farszem faszerujemy pomidorki. Odciętą górą lekko przykrywamy i zawijamy delikatnie w folię. Nasze pomidorki umieszczamy na grillu na ok 15-20 min. Gotowe podajemy na ciepło. Smacznego !!




www.profi.com.pl.

Wakacje z Profi

1 komentarz:

  1. Muszę wypróbować, bardzo lubię pomidorki grillowane :)

    OdpowiedzUsuń