poniedziałek, 1 lutego 2016

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka

Brzoskwinie faszerowane tuńczykiem, czyli smaczna przekąska. Brzoskwinie do tej przekąski najlepsze są te z puszki.

Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka




SKŁADNIKI:

DO DEKORACJI:

  • oliwki
  • rzodkiewka
  • papryka konserwowa
  • zieleninka ( pietruszka, koperek, bazylia itp. )


Brzoskwinie wyciągnąć z puszki i pozostawić do obcieknięcia z soku. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Cebulę bardzo drobno posiekać. Jajka drobno posiekać, lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać majonez, musztardę oraz jogurt i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku i ponownie delikatnie wymieszać. Taką pastę przełożyć do worka cukierniczego, bądź szprycy i nafaszerować brzoskwinie. Oliwki, rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę konserwową w małe paseczki i układamy dekoracyjnie na paście. Dodajemy zieleninkę i gotowe układamy na talerzu i schładzamy. Smacznego !!




1 komentarz: