sobota, 26 października 2013

Bezowe duszki

Już niebawem Halloween !  Czas przebieranek i robienie psikusów.
Na ten dzień świetne są bezowe duszki,  łatwe w przygotowaniu i ciągnące w środku.
To przedsmak tego co szykuję na ten można by powiedzieć komercyjny dzień,
który przywitamy ostatniego października.


Bezowe duszki 

 






  • 5 białek
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • pisaki jadalne do dekoracji


Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z
dodatkiem soli, pod koniec ubijania dodać stopniowo cukier, a
następnie mąkę ziemniaczaną.
Za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego z okrągłą końcówka wyciskać
duszki. Piec/suszyć ok 60 min w temp. 120'C. Gotowe przestudzić i udekorować minki
jadalnym pisakiem lub polewą czekoladową. Smacznego !!










Halloween!



2 komentarze: