poniedziałek, 25 listopada 2013

Paszteciki francuskie z jajkiem


Paszteciki francuskie z jajkiem i mięsem mielonym.
Smaczne danie na ciepło. Idealne na obiad jak i na kolację.


Paszteciki francuskie z jajkiem







  • 2 kawałki ciasta francuskiego
  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka słodka mielona do smaku
  • czosnek do smaku
  • 2 pomidory
  • 2 parówki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g sera żółtego
  • tłuszcz do smażenia


Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną cebulę w piórka oraz mięso mielone. Przyprawiamy do smaki i mieszamy, by się ładnie zarumieniło. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy. Chwilkę jeszcze podsmażamy. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na pół. Na każdej połówce ciasta, układamy połowę parówki, jajko oraz przygotowany nasz farsz. Następnie ser żółty kroimy w kostkę i posypujemy. Całość składamy i dokładnie zlepiamy boczki. Pieczemy ok 30 min w temp. 180'C. Smacznego !!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz