środa, 18 grudnia 2013

Ryba po grecku



Smaczna sałatka rybna. Chyba więcej nie muszę nic pisać, już po składnikach można sobie
wyobrazić jej wspaniały smak. Połączenie rybki - smacznego morszczuka oraz warzyw.
Całość dobrze doprawiona. Najlepiej smakuje jak poleży z dzień, wtedy składniki się przegryzą.


Ryba po grecku




800 g morszczuka,
sok z 1 cytryny,
2 łyżki mąki,
3 cebule,
3 marchewki,
500 dag koncentratu pomidorowego,
do smaku sól,
do smaku cukier,
do smaku pieprz,
do smaku olej do smażenia


Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy z marchewką. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i delikatnie mieszamy. Morszczuka kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w mące a następnie smażymy na złoty kolor. Rybkę nakładamy na półmisek i przykrywamy warzywami. Ryba po grecku smakuje najlepiej na kolejny dzień. Smacznego !!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz